Terms & Conditons

1. Only serious buyers; no backouts. Backout buyers will be blacklisted.

2. Buying is at your own risk.

3. Shipping fee is not included. There will be a minimal charge of the shipping fee & box for shipping.We will be using ABX Express.

4. Please ensure that your shipping address location has someone in during delivery time.

5. Once you have received the goods, kindly send an email notify us kedaikelatkelip@gmail.com. If we do not hear from you within 10 days, we will assume that you have already received the goods.

Followers

JUM LIKE SAYANGS !!

Saturday, October 20, 2012

New Product, NEW REVOLUTION :))

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 12:34 AM 0 comments

Assalamualaikum w.b.t.

Lamanya tak mengupdate blog yang kian penuh dengan sarang tebuan ni :p

NOW
Kedai Cokelat Berkelip sudah ada product yang baru..

VARIETY OF CAKES IN THE HOUSE

Boring kan kalau asyik makan kek Sponge, kek Batik, Kek Butter, Kek Pisang and lain2..
menu maru yang menerjah Kedai cokelat Berkelip ialah :


Birthday Cake + edible image
kalau design edible image sendiri + RM 20

Choc Moist Cake 6"
(with Kit Kat fences + strawberry)
harga berbeza mengikut deco yg dikehendaki


Choc Moist Cake 8"
(with Kit Kat fences + fondant deco)
harga berbeza mengikut deco yg dikehendaki


Blueberry Japanese Cotton Cheese Cake

Red Velvet Cake with Cheese Frosting

rupa dalaman ;)

Blueberry Cake :))

Black Forest !!



 cupcakes !!
harga berbeza mengikut kuantiti dan Decoration











Friday, September 14, 2012

PAVLOVA..makanan Australia kini berada di DUNGUN !!

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 1:16 PM 0 comments



Apakah itu PAVLOVA?
Sedap ke PAVLOVA tu?

Pavlova adalah pencuci mulut meringue yg dinamakan sempena nama penari ballet Russia iaitu Anna Pavlova. Ia adalah pencuci mulut meringue dengan kerakgaring dan lembut didalamnya..Pencuci mulut ini dibuat sempena kedatangan Anna ke New Zealand & Australia pada Tahun 1920an..xpasti plak selepas @ sblm dia datang melawat negara itu. Pembuatannya menjadi perdebatan antara 2 negara ini kerana masing2 menyatakan bahawa mereka la org pertama yg mencipta kek pavlova ni



Serba sedikit pasal PAVLOVA ~
Pavlova yang sangat sedap ditoppingkan serta dengan buah-buahan yang FRESH !
sedap dilihat, cair di mulut..

1 BIJI PAVLOVA
RM 25.00











RAINBOW CAKE, so gooooddddddd

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 12:38 PM 2 comments

SALAM semua ~~
lamanya KCB tak update blog. Sambil-sambil nak update blog ini, KCB nak memperkenalkan product baru yang menerpa dalam kedai kami ini..

RAINBOW CAKE !!


Rainbow cake kini berada di Dungun !
WOW !! Sangat sedap dengan setiap lapisan kek yang bewarna-warni ditambah pula dengan rasa fresh cream seakan-akan aiskrim mengelilingi kek ini.

HARGA :

6 inci rainbow cake = RM 40.00

8 inci rainbow cake :
~ standard style = RM 70.00
~ DAM style = RM 80.00

(ini contoh untuk DAM STYLE)

(contoh untuk STANDARD style)

boleh diberikan kepada yang Tersayang untuk hari bahagia :)

WOW !! Birthday party juga sangat cantik !


Jadikan gambar untuk upacara memotong kek di majlis perkahwinan anda sangat bermakna dengan RAINBOW CAKE ini. Kek yang unik disertakan dengan seri daripada anda :))



saya masih lagi di peringkat mendalami ilmu bakery yang sangat2 mencabar. 
Mengharapkan sokongan daripada anda semua.
TERIMA KASIH ;)


Saturday, July 21, 2012

Chocolate : Special Choc with Coffee Beans

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 10:49 AM 0 comments
chocolate yang sedap dan CANTEKKK !!
cuma rm22 jer..
untuk yang tersayang sebagai present bulan puasa nie pon cun ~
~ enjoy viewing ~











Tuesday, July 17, 2012

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 1:58 PM 0 comments
haishhh..
da berhabuk rase nye blog KCB nie.. Lama sangat kan admin tak menulis kat sini. Nak buat macam mana kan, busy dengan chocolate yang  orang tempah lagi, dengan study lagi. Itu belum kira dengan masalah rumah tangga lagi...hihihi(belom berlaki lagi oke)..
oke, sekarang masa nak menayangkan chocolate..










Saturday, October 20, 2012

 New Product, NEW REVOLUTION :))



Assalamualaikum w.b.t.

Lamanya tak mengupdate blog yang kian penuh dengan sarang tebuan ni :p

NOW
Kedai Cokelat Berkelip sudah ada product yang baru..

VARIETY OF CAKES IN THE HOUSE

Boring kan kalau asyik makan kek Sponge, kek Batik, Kek Butter, Kek Pisang and lain2..
menu maru yang menerjah Kedai cokelat Berkelip ialah :


Birthday Cake + edible image
kalau design edible image sendiri + RM 20

Choc Moist Cake 6"
(with Kit Kat fences + strawberry)
harga berbeza mengikut deco yg dikehendaki


Choc Moist Cake 8"
(with Kit Kat fences + fondant deco)
harga berbeza mengikut deco yg dikehendaki


Blueberry Japanese Cotton Cheese Cake

Red Velvet Cake with Cheese Frosting

rupa dalaman ;)

Blueberry Cake :))

Black Forest !!



 cupcakes !!
harga berbeza mengikut kuantiti dan Decoration











Friday, September 14, 2012

 PAVLOVA..makanan Australia kini berada di DUNGUN !!





Apakah itu PAVLOVA?
Sedap ke PAVLOVA tu?

Pavlova adalah pencuci mulut meringue yg dinamakan sempena nama penari ballet Russia iaitu Anna Pavlova. Ia adalah pencuci mulut meringue dengan kerakgaring dan lembut didalamnya..Pencuci mulut ini dibuat sempena kedatangan Anna ke New Zealand & Australia pada Tahun 1920an..xpasti plak selepas @ sblm dia datang melawat negara itu. Pembuatannya menjadi perdebatan antara 2 negara ini kerana masing2 menyatakan bahawa mereka la org pertama yg mencipta kek pavlova ni



Serba sedikit pasal PAVLOVA ~
Pavlova yang sangat sedap ditoppingkan serta dengan buah-buahan yang FRESH !
sedap dilihat, cair di mulut..

1 BIJI PAVLOVA
RM 25.00











 RAINBOW CAKE, so gooooddddddd



SALAM semua ~~
lamanya KCB tak update blog. Sambil-sambil nak update blog ini, KCB nak memperkenalkan product baru yang menerpa dalam kedai kami ini..

RAINBOW CAKE !!


Rainbow cake kini berada di Dungun !
WOW !! Sangat sedap dengan setiap lapisan kek yang bewarna-warni ditambah pula dengan rasa fresh cream seakan-akan aiskrim mengelilingi kek ini.

HARGA :

6 inci rainbow cake = RM 40.00

8 inci rainbow cake :
~ standard style = RM 70.00
~ DAM style = RM 80.00

(ini contoh untuk DAM STYLE)

(contoh untuk STANDARD style)

boleh diberikan kepada yang Tersayang untuk hari bahagia :)

WOW !! Birthday party juga sangat cantik !


Jadikan gambar untuk upacara memotong kek di majlis perkahwinan anda sangat bermakna dengan RAINBOW CAKE ini. Kek yang unik disertakan dengan seri daripada anda :))



saya masih lagi di peringkat mendalami ilmu bakery yang sangat2 mencabar. 
Mengharapkan sokongan daripada anda semua.
TERIMA KASIH ;)


Saturday, July 21, 2012

 Chocolate : Special Choc with Coffee Beans


chocolate yang sedap dan CANTEKKK !!
cuma rm22 jer..
untuk yang tersayang sebagai present bulan puasa nie pon cun ~
~ enjoy viewing ~











Tuesday, July 17, 2012


haishhh..
da berhabuk rase nye blog KCB nie.. Lama sangat kan admin tak menulis kat sini. Nak buat macam mana kan, busy dengan chocolate yang  orang tempah lagi, dengan study lagi. Itu belum kira dengan masalah rumah tangga lagi...hihihi(belom berlaki lagi oke)..
oke, sekarang masa nak menayangkan chocolate..










 

Kedai Cokelat Berkelip Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez