Terms & Conditons

1. Only serious buyers; no backouts. Backout buyers will be blacklisted.

2. Buying is at your own risk.

3. Shipping fee is not included. There will be a minimal charge of the shipping fee & box for shipping.We will be using ABX Express.

4. Please ensure that your shipping address location has someone in during delivery time.

5. Once you have received the goods, kindly send an email notify us kedaikelatkelip@gmail.com. If we do not hear from you within 10 days, we will assume that you have already received the goods.

Followers

JUM LIKE SAYANGS !!

Saturday, February 25, 2012

aktiviti : KARNIVAL Pengantin Kemaman 2012

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 5:20 PM 0 comments
meh2 tengok gmbr dr Kedai Cokelat Berkelip kat karnival nie ~
huuuu














Saturday, February 4, 2012

Resepi : OREO CHEESE CAKE yang sodap ~

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 8:55 PM 0 comments
wah3, kali nie KCB nak ajar wat OREO CHEESE CAKE lak..
mmg sodap nih...
rase mcm secret recepi da..
hahaha ~
p/s : mase dok sedap kacau cheese, mixer lak rosak.. ades :'(

BAHAN2 NYE :


 

2 paket OREO

3 biji telur (asingkan putih ngan kunin au)

200g whipping cream.. (KCB pakai jenama vivo)
kalu nak gantikan dengan FRESH MILK pon boley ~

50g melted butter

 10g tepung jagong + 30g tepong gandom (haiyakk skali au ~)

barang penting !
CREAM CHEESE (makan sendiri pakai la yg mahal sikit.. PHILADELPHIA)

yang nie gula kastor
kene ade 2 sukatan au..
100g (untuk bancuhan dengan cheese)
40g (mase wat 'maringue')

STEP DIE PULAK :

1st : mash oreo dalam 1 1/2 paket + melted butter..
mash pakai tangan jer xpe ~

2nd : tarok dalam loyang yang 'ring' ekk..
ala, yang boley bukak bawah die tu ~
peyek2 sikit oreo tu ~

3rd : kat dalam bekas yang laen lak...
masok kan cheese tu dengan gula kastor(100g).
pukul3 kan mix tu..
cheese mesti dok kat suhu bilik au..
nak mix pakai tangan pon boley ~

4 th : lepas da mix skali da cheese ngan castor sugar tu, masuk kan kunin telur au..
1 per 1, jangan berebut-rebut ~

5th : mase nie masuk kan whipping cream / fresh milk au..
kacau sekali..
cam nie la rupe bile da mix kan sekali diorg nie
p/s : mase nie, masuk kan la jugak mashed oreo kat dalam nie

6th : dalam bekas laen lagi, kite kne wat 'maringue'..
maringue nie campuran putih telur ngan 40g gula kastor yang kite timbang tu ~
masuk kan dulu putih telur, da separuh kembang baru masok kan gula tau..
ini satu TIPS !

nie tengah koho2 nak kembang la nie ~

7th : lepas da betol2 kembang, masuk kan lak dalam adunan cheese tu..
kacau pakai tangan jer la..
kacau slow2 + sebati ekk...
(mix nie ade tambah mashed oreo au)

8th : masok kan mix dalam loyang yang ade oreo + melted butter tu ~

TADAAAAAAA ~
nie la rupe oreo cheese kek yang KCB wat..

yang balance (konon2) wat masuk la kat dalam cupcakes nie ~

9th : bakar cheese cake nie dalam oven 170 degree, 50 menet..
jangan taruk terus dalam oven taw, bakar gune teknik double boiled taw..
letakkan air kat dalam loyang yang besar sikit dr loyang tu ~
p/s : bontot loyang tu balutkan dengan aluminium foil ekk, x nak bg air masuk dlm kek ~
KCB bru taw teknik td, sedey :'(

TU DIA, TU DIA ~

NIE LA HASIL NYE ~

Nie bahagian tepi die..
cheese kek nie mmg mcm bantat sikit au..
gune tepung pon 40g jer...
telur jer la bg die tinggi sikit ~

nie lak rupe cupcakes, disebabkan x letak air kat bawah tu, kek nie jd naek tinggi sangat, then jatuh balik ~



Saturday, February 25, 2012

 aktiviti : KARNIVAL Pengantin Kemaman 2012


meh2 tengok gmbr dr Kedai Cokelat Berkelip kat karnival nie ~
huuuu














Saturday, February 4, 2012

 Resepi : OREO CHEESE CAKE yang sodap ~


wah3, kali nie KCB nak ajar wat OREO CHEESE CAKE lak..
mmg sodap nih...
rase mcm secret recepi da..
hahaha ~
p/s : mase dok sedap kacau cheese, mixer lak rosak.. ades :'(

BAHAN2 NYE :


 

2 paket OREO

3 biji telur (asingkan putih ngan kunin au)

200g whipping cream.. (KCB pakai jenama vivo)
kalu nak gantikan dengan FRESH MILK pon boley ~

50g melted butter

 10g tepung jagong + 30g tepong gandom (haiyakk skali au ~)

barang penting !
CREAM CHEESE (makan sendiri pakai la yg mahal sikit.. PHILADELPHIA)

yang nie gula kastor
kene ade 2 sukatan au..
100g (untuk bancuhan dengan cheese)
40g (mase wat 'maringue')

STEP DIE PULAK :

1st : mash oreo dalam 1 1/2 paket + melted butter..
mash pakai tangan jer xpe ~

2nd : tarok dalam loyang yang 'ring' ekk..
ala, yang boley bukak bawah die tu ~
peyek2 sikit oreo tu ~

3rd : kat dalam bekas yang laen lak...
masok kan cheese tu dengan gula kastor(100g).
pukul3 kan mix tu..
cheese mesti dok kat suhu bilik au..
nak mix pakai tangan pon boley ~

4 th : lepas da mix skali da cheese ngan castor sugar tu, masuk kan kunin telur au..
1 per 1, jangan berebut-rebut ~

5th : mase nie masuk kan whipping cream / fresh milk au..
kacau sekali..
cam nie la rupe bile da mix kan sekali diorg nie
p/s : mase nie, masuk kan la jugak mashed oreo kat dalam nie

6th : dalam bekas laen lagi, kite kne wat 'maringue'..
maringue nie campuran putih telur ngan 40g gula kastor yang kite timbang tu ~
masuk kan dulu putih telur, da separuh kembang baru masok kan gula tau..
ini satu TIPS !

nie tengah koho2 nak kembang la nie ~

7th : lepas da betol2 kembang, masuk kan lak dalam adunan cheese tu..
kacau pakai tangan jer la..
kacau slow2 + sebati ekk...
(mix nie ade tambah mashed oreo au)

8th : masok kan mix dalam loyang yang ade oreo + melted butter tu ~

TADAAAAAAA ~
nie la rupe oreo cheese kek yang KCB wat..

yang balance (konon2) wat masuk la kat dalam cupcakes nie ~

9th : bakar cheese cake nie dalam oven 170 degree, 50 menet..
jangan taruk terus dalam oven taw, bakar gune teknik double boiled taw..
letakkan air kat dalam loyang yang besar sikit dr loyang tu ~
p/s : bontot loyang tu balutkan dengan aluminium foil ekk, x nak bg air masuk dlm kek ~
KCB bru taw teknik td, sedey :'(

TU DIA, TU DIA ~

NIE LA HASIL NYE ~

Nie bahagian tepi die..
cheese kek nie mmg mcm bantat sikit au..
gune tepung pon 40g jer...
telur jer la bg die tinggi sikit ~

nie lak rupe cupcakes, disebabkan x letak air kat bawah tu, kek nie jd naek tinggi sangat, then jatuh balik ~



 

Kedai Cokelat Berkelip Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez