Terms & Conditons

1. Only serious buyers; no backouts. Backout buyers will be blacklisted.

2. Buying is at your own risk.

3. Shipping fee is not included. There will be a minimal charge of the shipping fee & box for shipping.We will be using ABX Express.

4. Please ensure that your shipping address location has someone in during delivery time.

5. Once you have received the goods, kindly send an email notify us kedaikelatkelip@gmail.com. If we do not hear from you within 10 days, we will assume that you have already received the goods.

Followers

JUM LIKE SAYANGS !!

Sunday, January 29, 2012

Resepi : cara yang simple nak decorate kek (walaupon kurang cantik)

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 12:31 AM
oke..
ari nie KCB rase mcm rajin jer nak update kan blog yang x seberape nie..
cite nye boley terdetik deco kek nie sbb ade sorang customer nie, die order 6 biji jer cupcake..
jd, KCB pon wat la 1 adunan kek..
tersalah lak, kalu taw, wat 1/2 adunan jer xpe kan..
jimat la sikit..
ad0d0d0d0 ~
jd, tercipta la kek yang mcm nie ~

ADUNAN KEK SPAN :
250g sponge mix (mmg da ready ade kat kedai)
4 biji telur
50g air
50g mentaga (cairkan + sejukkan die)

BUTTER CREAM :
250g krimwell
100g icing sugar (ayak dulu)
100g butter (option)

CARA2 NAK START DECORATE :

bake la dulu kek korang..
ingat, kne pukul smpai kembang au mix tu,,
kang bantat, kureng la sedap, lambat lak tu msk ~


1 st, kuarkan dr loyang la..
aishh, x kan cam tu pon nak ajar kan ~
heeee . .. 


kalu nak cantek + sedapkan + tinggikan sikit kek korang, belah ka kat tengah nie tu..
kat sini, KCB wat pakai cake cutter tu..
yang besi ade dawat kat tengah die..
nak pakai pisau pon boley jer..

da siap potong, lapiskan kat tengah2 tu dengan aising yang td tu,..
x yah la sapu banyak sangat kan, kang muak lak..

nie konon2 da potong 2 lapis yang same tinggi..
konon jer la kan ~

lepas da sapu2 butter cream tu, taruk la balik yang bahagian atas die lak..
kapik la kire balik..
mcm sandwich cam tu . . .

sepatutnye kne tunjuk rupe kek nie bersalut full dengan buttercream...
tp x teringat lak nak amek ~
heeee ~


TADAAAA.....
DA SIAP..

bahagian atas die boley decorate dengan macam2 nozzle yang ade..
mcm nak wat bunga ros yang rozet ker, nak pakai rumput ker(mcm KCB pakai), star dll..
depends atas koranye kretiviti la kan ~


0 comments on "Resepi : cara yang simple nak decorate kek (walaupon kurang cantik)"

Post a Comment

Sunday, January 29, 2012

 Resepi : cara yang simple nak decorate kek (walaupon kurang cantik)


oke..
ari nie KCB rase mcm rajin jer nak update kan blog yang x seberape nie..
cite nye boley terdetik deco kek nie sbb ade sorang customer nie, die order 6 biji jer cupcake..
jd, KCB pon wat la 1 adunan kek..
tersalah lak, kalu taw, wat 1/2 adunan jer xpe kan..
jimat la sikit..
ad0d0d0d0 ~
jd, tercipta la kek yang mcm nie ~

ADUNAN KEK SPAN :
250g sponge mix (mmg da ready ade kat kedai)
4 biji telur
50g air
50g mentaga (cairkan + sejukkan die)

BUTTER CREAM :
250g krimwell
100g icing sugar (ayak dulu)
100g butter (option)

CARA2 NAK START DECORATE :

bake la dulu kek korang..
ingat, kne pukul smpai kembang au mix tu,,
kang bantat, kureng la sedap, lambat lak tu msk ~


1 st, kuarkan dr loyang la..
aishh, x kan cam tu pon nak ajar kan ~
heeee . .. 


kalu nak cantek + sedapkan + tinggikan sikit kek korang, belah ka kat tengah nie tu..
kat sini, KCB wat pakai cake cutter tu..
yang besi ade dawat kat tengah die..
nak pakai pisau pon boley jer..

da siap potong, lapiskan kat tengah2 tu dengan aising yang td tu,..
x yah la sapu banyak sangat kan, kang muak lak..

nie konon2 da potong 2 lapis yang same tinggi..
konon jer la kan ~

lepas da sapu2 butter cream tu, taruk la balik yang bahagian atas die lak..
kapik la kire balik..
mcm sandwich cam tu . . .

sepatutnye kne tunjuk rupe kek nie bersalut full dengan buttercream...
tp x teringat lak nak amek ~
heeee ~


TADAAAA.....
DA SIAP..

bahagian atas die boley decorate dengan macam2 nozzle yang ade..
mcm nak wat bunga ros yang rozet ker, nak pakai rumput ker(mcm KCB pakai), star dll..
depends atas koranye kretiviti la kan ~


0 comments:

Post a Comment

 

Kedai Cokelat Berkelip Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez