Terms & Conditons

1. Only serious buyers; no backouts. Backout buyers will be blacklisted.

2. Buying is at your own risk.

3. Shipping fee is not included. There will be a minimal charge of the shipping fee & box for shipping.We will be using ABX Express.

4. Please ensure that your shipping address location has someone in during delivery time.

5. Once you have received the goods, kindly send an email notify us kedaikelatkelip@gmail.com. If we do not hear from you within 10 days, we will assume that you have already received the goods.

Followers

JUM LIKE SAYANGS !!

Monday, January 30, 2012

suprise : to MY BIGGEST SIS lak ~

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 10:50 PM 0 comments
kali ni coklat untuk my sis lak..
die nie suke la order coklat dengan KCB walaupon suke la sangat nak mintak murah ~
gedebuk dapat satu cokelat la die esok..
cam ner la coklat tu smpai nti ekk..
nk kene tggu esok nie...
JENG JENG JENG ~



p/s : nak promote la die punye blog kat sini kan..

chomei la die nye blog siap ade bagai link + label kat atas tu.. KCB xdpt wat lg cam tu.. uhuk3 :'(

HAPPY BELATED BIRTHDAY MADAME POISSE !
yang ke brape ekk?



nie la rupe sebelom masok dalam plastic bag kurier nie..
bye2, da kene masuk lori da.....




Sunday, January 29, 2012

order : ade sorang Ehem2 untuk Ehem2 sampai ke UM ~

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 12:42 AM 1 comments
cantik x order kali nie?
yang nie order dr Dia Yang Tak Mahu Disebutkan Nama..
haha
macam cite dalam novel Harry Potter lak kan ~
nie kategori EMERGENCY ORDER dr customer yang disambut baek oleh Kedai Cokelat Berkelip au..
huhu..
die x nak sebut name + xnak tagged kat dalam FB..
cume attached kat die pict jer sbb die nak tengok ~
waaaaa ~
enjoy tengok sikit2 jer pict nie yeee
v^-^v

20 kuntum dengan tema MERAH, PINK, PURPLE ~


cantek gak kalu tengok lame2 nie ~
ekekekke



Resepi : cara yang simple nak decorate kek (walaupon kurang cantik)

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 12:31 AM 0 comments
oke..
ari nie KCB rase mcm rajin jer nak update kan blog yang x seberape nie..
cite nye boley terdetik deco kek nie sbb ade sorang customer nie, die order 6 biji jer cupcake..
jd, KCB pon wat la 1 adunan kek..
tersalah lak, kalu taw, wat 1/2 adunan jer xpe kan..
jimat la sikit..
ad0d0d0d0 ~
jd, tercipta la kek yang mcm nie ~

ADUNAN KEK SPAN :
250g sponge mix (mmg da ready ade kat kedai)
4 biji telur
50g air
50g mentaga (cairkan + sejukkan die)

BUTTER CREAM :
250g krimwell
100g icing sugar (ayak dulu)
100g butter (option)

CARA2 NAK START DECORATE :

bake la dulu kek korang..
ingat, kne pukul smpai kembang au mix tu,,
kang bantat, kureng la sedap, lambat lak tu msk ~


1 st, kuarkan dr loyang la..
aishh, x kan cam tu pon nak ajar kan ~
heeee . .. 


kalu nak cantek + sedapkan + tinggikan sikit kek korang, belah ka kat tengah nie tu..
kat sini, KCB wat pakai cake cutter tu..
yang besi ade dawat kat tengah die..
nak pakai pisau pon boley jer..

da siap potong, lapiskan kat tengah2 tu dengan aising yang td tu,..
x yah la sapu banyak sangat kan, kang muak lak..

nie konon2 da potong 2 lapis yang same tinggi..
konon jer la kan ~

lepas da sapu2 butter cream tu, taruk la balik yang bahagian atas die lak..
kapik la kire balik..
mcm sandwich cam tu . . .

sepatutnye kne tunjuk rupe kek nie bersalut full dengan buttercream...
tp x teringat lak nak amek ~
heeee ~


TADAAAA.....
DA SIAP..

bahagian atas die boley decorate dengan macam2 nozzle yang ade..
mcm nak wat bunga ros yang rozet ker, nak pakai rumput ker(mcm KCB pakai), star dll..
depends atas koranye kretiviti la kan ~


Tuesday, January 24, 2012

ORDER : belambak2 yang belom sempat update

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 9:59 PM 0 comments
HUUUUUU ~
sangad BUSY !
sampai sempat langsung nak update blog yang berlaman sesawang nie ~
hehe
jadi, meh la tengok2 kan kat dalam post kali nie ekk.. banyak gak la gambar yang amek..

maybe ade yang termiss kan..
xpe la kire ekk.. HALAL TOYIBBA ~



yang nie order dr student PSMZA + pemenang contest (shahira)

KAK YASMIEN !
suke die order choc dr Kedai Cokelat Berkelip

nie bukan la order, mcm giveaway la dr KCB.
untuk Tokey kedai kek, Nur Izzah Suraiya sbb dpt 5A dlm UPSR !
congrats dear ~

adeq manis Tyra Aziz suke jugak order cekelat nie..
yang nie admin g anta sendiri by hand ke KT au ~

Nazmi kepada Dyla ~
sweet la korang

PROUD OF U ABAM !
kak Julie order untuk her son yang dpt masok skolah teknik..
proud of him, yusof ~

dato Lyna Polaris, secantek nama ~
acece, order untuk En Tunang ~

away ke Kuantan dengan ladybug nye .. hehe


yang nie sume order yang nak kne g hantar kat Taman Cenderawasih..
student PSMZA jugak yang order sbb kan nak balik kampung..
THAX, LOVE U ALL ~
emy, aten, syafika <3

dr si kakak, Tg Noor Farihah kepada saudara kat Dungun ~
tahniah !

student class coklat nie yang order ~
hehe, kak intan dr Kelantan yg stay kat Dungun . . . . 

muah, muah, muah..
walau kantoi dengan Encik Boifren, dpt cover kan ~
hehe
thax Nadz Bueno ~

SPECIAL 4 HANTARAN 
Areyin mansor yang order..
untuk kenduri kat Pasir Mas ~

Nur Hanis, kipas-susah-mati KCB nie ~
hehe
thax order hanis ~

ORDER : dr Kak Julie Chantek Manis untuk si HENSEM !

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 7:22 PM 0 comments
HUHU..
kan result UPSR da kuar tahun lepas kan.. jd Kak Julie nie terase la nak bg something untuk SI HENSEM, mohd Hud tu (anak beliau okey :))..
sbb nye dapat 5A + become one of student at MRSM Pekan..
s0, kire as present + suprise untuk die tu ~









Thursday, January 5, 2012

ORDER : Dari Beloved Lecturer PAD320, Madam Ramha Rozaili Ramli !

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 1:42 AM 0 comments
ari tu da order da yang macam nie ~



lepas tu mcm nie lak..
terbuakti KEDAI COKELAT BERKELIP memang sedap !
huuuu ~

Rayyan, anak madam baru lg lahir bulan 11 tahun 2011, ade masalah usus.. 
kene operate lak kat HKL..
sedey nye :'(
tp xpe, Rayyan KUAT !





budget 15 biji oreo = rm25..
nk tambah huruf, ade extra charge yee





Resepi : Moist Chocolate Cake HAPPY NEW YEAR 2012 !

Posted by Kedai CoKelat BerKelip at 1:25 AM 0 comments
 yang nie resepi yang laen lak..
disebabkan admin memang la sangat kurang mase untuk wat keje laen, jd mestila kan amek care mudah kalu nak makan kek nie..
bukan nak makan sangat pon, gatal2 nak buat..
siap pinjam spatula ngan cake stand dengan mak cik zie sbb nak wat konon2 nampak mcm TEROR..
huhu

resepi :


1 paket Moist Chocolate Cake Mix (ade gula halus da dalam paket tu)
170g Butter
3 biji telor
270ml fresh milk / air


nie la rupe bile da mix sume2 barang yang kne ade dlm resepi tu..

kulit premix punye cake nie..

OVERCOOKED !
tu pasal la jd merekah..
kalu masak moist chocolate, cukup 50 minit jer..
mmg die jenis kurang masak !

TAADDAAAAAA ~
cantek x?
hehe

HAPPY NEW YEAR DEAR !

acece, siap ade design 'ulat' lg tu...





Monday, January 30, 2012

 suprise : to MY BIGGEST SIS lak ~


kali ni coklat untuk my sis lak..
die nie suke la order coklat dengan KCB walaupon suke la sangat nak mintak murah ~
gedebuk dapat satu cokelat la die esok..
cam ner la coklat tu smpai nti ekk..
nk kene tggu esok nie...
JENG JENG JENG ~



p/s : nak promote la die punye blog kat sini kan..

chomei la die nye blog siap ade bagai link + label kat atas tu.. KCB xdpt wat lg cam tu.. uhuk3 :'(

HAPPY BELATED BIRTHDAY MADAME POISSE !
yang ke brape ekk?



nie la rupe sebelom masok dalam plastic bag kurier nie..
bye2, da kene masuk lori da.....




Sunday, January 29, 2012

 order : ade sorang Ehem2 untuk Ehem2 sampai ke UM ~


cantik x order kali nie?
yang nie order dr Dia Yang Tak Mahu Disebutkan Nama..
haha
macam cite dalam novel Harry Potter lak kan ~
nie kategori EMERGENCY ORDER dr customer yang disambut baek oleh Kedai Cokelat Berkelip au..
huhu..
die x nak sebut name + xnak tagged kat dalam FB..
cume attached kat die pict jer sbb die nak tengok ~
waaaaa ~
enjoy tengok sikit2 jer pict nie yeee
v^-^v

20 kuntum dengan tema MERAH, PINK, PURPLE ~


cantek gak kalu tengok lame2 nie ~
ekekekke



 Resepi : cara yang simple nak decorate kek (walaupon kurang cantik)


oke..
ari nie KCB rase mcm rajin jer nak update kan blog yang x seberape nie..
cite nye boley terdetik deco kek nie sbb ade sorang customer nie, die order 6 biji jer cupcake..
jd, KCB pon wat la 1 adunan kek..
tersalah lak, kalu taw, wat 1/2 adunan jer xpe kan..
jimat la sikit..
ad0d0d0d0 ~
jd, tercipta la kek yang mcm nie ~

ADUNAN KEK SPAN :
250g sponge mix (mmg da ready ade kat kedai)
4 biji telur
50g air
50g mentaga (cairkan + sejukkan die)

BUTTER CREAM :
250g krimwell
100g icing sugar (ayak dulu)
100g butter (option)

CARA2 NAK START DECORATE :

bake la dulu kek korang..
ingat, kne pukul smpai kembang au mix tu,,
kang bantat, kureng la sedap, lambat lak tu msk ~


1 st, kuarkan dr loyang la..
aishh, x kan cam tu pon nak ajar kan ~
heeee . .. 


kalu nak cantek + sedapkan + tinggikan sikit kek korang, belah ka kat tengah nie tu..
kat sini, KCB wat pakai cake cutter tu..
yang besi ade dawat kat tengah die..
nak pakai pisau pon boley jer..

da siap potong, lapiskan kat tengah2 tu dengan aising yang td tu,..
x yah la sapu banyak sangat kan, kang muak lak..

nie konon2 da potong 2 lapis yang same tinggi..
konon jer la kan ~

lepas da sapu2 butter cream tu, taruk la balik yang bahagian atas die lak..
kapik la kire balik..
mcm sandwich cam tu . . .

sepatutnye kne tunjuk rupe kek nie bersalut full dengan buttercream...
tp x teringat lak nak amek ~
heeee ~


TADAAAA.....
DA SIAP..

bahagian atas die boley decorate dengan macam2 nozzle yang ade..
mcm nak wat bunga ros yang rozet ker, nak pakai rumput ker(mcm KCB pakai), star dll..
depends atas koranye kretiviti la kan ~


Tuesday, January 24, 2012

 ORDER : belambak2 yang belom sempat update


HUUUUUU ~
sangad BUSY !
sampai sempat langsung nak update blog yang berlaman sesawang nie ~
hehe
jadi, meh la tengok2 kan kat dalam post kali nie ekk.. banyak gak la gambar yang amek..

maybe ade yang termiss kan..
xpe la kire ekk.. HALAL TOYIBBA ~



yang nie order dr student PSMZA + pemenang contest (shahira)

KAK YASMIEN !
suke die order choc dr Kedai Cokelat Berkelip

nie bukan la order, mcm giveaway la dr KCB.
untuk Tokey kedai kek, Nur Izzah Suraiya sbb dpt 5A dlm UPSR !
congrats dear ~

adeq manis Tyra Aziz suke jugak order cekelat nie..
yang nie admin g anta sendiri by hand ke KT au ~

Nazmi kepada Dyla ~
sweet la korang

PROUD OF U ABAM !
kak Julie order untuk her son yang dpt masok skolah teknik..
proud of him, yusof ~

dato Lyna Polaris, secantek nama ~
acece, order untuk En Tunang ~

away ke Kuantan dengan ladybug nye .. hehe


yang nie sume order yang nak kne g hantar kat Taman Cenderawasih..
student PSMZA jugak yang order sbb kan nak balik kampung..
THAX, LOVE U ALL ~
emy, aten, syafika <3

dr si kakak, Tg Noor Farihah kepada saudara kat Dungun ~
tahniah !

student class coklat nie yang order ~
hehe, kak intan dr Kelantan yg stay kat Dungun . . . . 

muah, muah, muah..
walau kantoi dengan Encik Boifren, dpt cover kan ~
hehe
thax Nadz Bueno ~

SPECIAL 4 HANTARAN 
Areyin mansor yang order..
untuk kenduri kat Pasir Mas ~

Nur Hanis, kipas-susah-mati KCB nie ~
hehe
thax order hanis ~

 ORDER : dr Kak Julie Chantek Manis untuk si HENSEM !


HUHU..
kan result UPSR da kuar tahun lepas kan.. jd Kak Julie nie terase la nak bg something untuk SI HENSEM, mohd Hud tu (anak beliau okey :))..
sbb nye dapat 5A + become one of student at MRSM Pekan..
s0, kire as present + suprise untuk die tu ~









Thursday, January 5, 2012

 ORDER : Dari Beloved Lecturer PAD320, Madam Ramha Rozaili Ramli !


ari tu da order da yang macam nie ~



lepas tu mcm nie lak..
terbuakti KEDAI COKELAT BERKELIP memang sedap !
huuuu ~

Rayyan, anak madam baru lg lahir bulan 11 tahun 2011, ade masalah usus.. 
kene operate lak kat HKL..
sedey nye :'(
tp xpe, Rayyan KUAT !





budget 15 biji oreo = rm25..
nk tambah huruf, ade extra charge yee





 Resepi : Moist Chocolate Cake HAPPY NEW YEAR 2012 !


 yang nie resepi yang laen lak..
disebabkan admin memang la sangat kurang mase untuk wat keje laen, jd mestila kan amek care mudah kalu nak makan kek nie..
bukan nak makan sangat pon, gatal2 nak buat..
siap pinjam spatula ngan cake stand dengan mak cik zie sbb nak wat konon2 nampak mcm TEROR..
huhu

resepi :


1 paket Moist Chocolate Cake Mix (ade gula halus da dalam paket tu)
170g Butter
3 biji telor
270ml fresh milk / air


nie la rupe bile da mix sume2 barang yang kne ade dlm resepi tu..

kulit premix punye cake nie..

OVERCOOKED !
tu pasal la jd merekah..
kalu masak moist chocolate, cukup 50 minit jer..
mmg die jenis kurang masak !

TAADDAAAAAA ~
cantek x?
hehe

HAPPY NEW YEAR DEAR !

acece, siap ade design 'ulat' lg tu...





 

Kedai Cokelat Berkelip Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez